Ouderenzorg

Ouderenzorg Den Haag

Ouderenzorg kan een hele uitdaging zijn omdat veel oudere mensen niet graag blijven rijden. Er is geen goede reden om niet te stoppen met rijden als u gezond en onafhankelijk bent. Het is echter iets moeilijker om te stoppen dan om door te gaan! Veel oudere mensen kunnen gewoon niet stoppen totdat de auto, als laatste redmiddel, wordt vernietigd.

Sommige gemeenschappen hebben ontdekt dat programma’s voor gezinnen vragen dat hun volwassen kinderen het rijden opgeven een bepaald aantal uren per week. Als de volwassen kinderen het rijden niet kunnen opgeven totdat alle zorgverleners ervan overtuigd zijn dat de moeder of vader niet veilig kan rijden, dan zijn er meer opties beschikbaar voor de ouder wordende volwassenen die willen rijden. U, de ouder, en de zorgverleners voor ouderen stellen elk hun eigen doelen.

De controle over sommige vingers is niet zo gemakkelijk als iedereen zou willen denken. Een van de grootste uitdagingen van de ouderenzorg is dat oudere patiĆ«nten zoveel mogelijk kracht uit hun gewrichten en ander bindweefsel hebben verloren. Afhankelijk van hoe effectief uw poging is om de gezondheid van uw gewrichten te verbeteren, kunnen uw vingers aanzienlijk verminderd zijn. Als uw handen verminderd zijn, kunt u misschien niet meer knutselen of andere activiteiten doen die vroeger gemakkelijk waren – of nog jarenlang met veel enthousiasme worden gedaan.

Dit is ook het geval voor ouderen met verzwakte spieren. Ouderen lopen ook een veel groter risico om te vallen, maar in tegenstelling tot mensen die niet bejaard zijn, hebben zij bijna altijd een verminderde mobiliteit. Bovendien zijn ouderen die zwakker zijn ook gemakkelijker vatbaar voor ongelukken, dus ook al merken minder mensen het, zij lopen ook meer kans op letsel.

Een nogal opzienbarende statistiek is dat de gemiddelde oudere volwassene evenveel of zelfs meer zorg nodig heeft dan andere mensen van vergelijkbare leeftijd. Iemand van 90 jaar heeft bijvoorbeeld 20 keer meer zorg nodig dan de gemiddelde persoon van 85 jaar! Het verschil is visueel. Ik bedoel, hoe vaak wordt iemand van 90 als zwaarlijvig beschouwd? Zeer zelden! Voeding is ook een ernstig probleem geworden. Studies hebben aangetoond dat ouderen veel meer kans hebben om ondervoed te zijn dan de rest van ons.

Een andere veelzeggende statistiek is dat de gemiddelde oudere in het komende jaar slechts driemaal zo vaak aan de dood denkt als de volwassene van middelbare leeftijd. Mensen gaan er gewoon van uit dat ze langer zullen leven. Ze realiseren zich niet dat we allemaal in een paar maanden verouderen. Ik heb persoonlijk een aantal verbazingwekkende “kleurrijke” ervaringen meegemaakt in de 20 jaar dat ik met een oudere leef.

De meeste mensen zijn uiterst verbaasd wanneer zij het overweldigende aantal situaties leren kennen waarmee ex-voorzitters (en andere ouderen) te maken krijgen. Zo zijn er de problemen van incontinentie. Ouderen van middelbare leeftijd moeten incontinentieprodukten hebben, maar ongeveer twintig procent kan zich die niet veroorloven. Dan zijn er nog alle medische aandoeningen die medische hulp behoeven, zodat de overgrote meerderheid van de bejaarden een of andere vorm van medische zorg nodig heeft, en aan de meeste van hun behoeften op het gebied van de gezondheidszorg wordt geen gehoor gegeven.

Lees meer

Thuiszorg

dagbesteding ouderen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *