Wat betekent podologie?

Podotherapie Haarlem

Wat houdt podologie in? Podologen kunnen zich op verschillende gebieden specialiseren om het onderlichaam te helpen behandelen. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in voetverzorging, artritis, obesitas, orthopedie, neuropathie in de handen en voeten, gordelroos, aandoeningen van het ventiel, voetchirurgie en aangeboren voetafwijkingen. Een groot deel van de voet en de enkel, en een deel van de onderrug wordt onderzocht wanneer u een arts bezoekt voor een controle, er kunnen röntgenfoto’s worden gemaakt of er wordt een diagnose gesteld.

V Waarom zou ik een podoloog nodig hebben? Een eenvoudige verklaring is dat ongeveer 10 procent van de Amerikaanse bevolking een of andere afwijking heeft aan het onderlichaam. Door deze afwijking kan de persoon ofwel kort of lang zijn, dik of mager, met een kort been of een lang bovenlichaam. Hoewel sommige gevallen duidelijk cosmetisch zijn, hebben veel gevallen sociale of functionele gevolgen. Dit kan leiden tot een verlies aan lengte, een onjuiste gang of problemen met lopen. Daarom kan het nodig zijn om naar een podoloog te gaan. De podotherapeut is gespecialiseerd in de verzorging van het onderlichaam en de voeten. Veel van de aandoeningen die erop kunnen wijzen dat een podotherapeut nodig is, worden in deze rubriek besproken en enkele van de meest voorkomende worden in de volgende rubriek besproken.

V Wat doet een podoloog? Een podoloog behandelt voornamelijk verwondingen aan het onderlichaam. Over het algemeen kan het gaan om scheenbenen, enkels, knieën, heupen, onderrug, schouders en enkels. Daarnaast behandelt de specialist ook het spijsverteringskanaal, het urine- en voortplantingsstelsel en de buik. De arts kan ook vaststellen of er sprake is van aandoeningen zoals knobbels, hernia’s, darmhernia’s of scoliose. Het kan ook nodig zijn een röntgenfoto te maken om na te gaan of er problemen met de botten zijn die kosten of een operatie vereisen om te herstellen. Ten slotte kan de arts vaststellen of er sprake is van aandoeningen van de heupen, enkels, knieën of heup.

De Podoloog De American Board of Podiatric Surgery kan in Atlanta gevestigd zijn en het kan zijn dat u een afspraak moet maken om de arts te ontmoeten. U moet uw  voeten laten controleren, uw enkels laten opmeten, uw knieën laten opmeten, uw heupen laten opmeten, uw bekende medische problemen en de resultaten van operaties in het verleden laten opmeten. De arts kan met u praten over eventuele andere medicijnen die u gebruikt, en kan de capaciteit van uw zenuwstelsel en uw bloedsomloop controleren. Al deze informatie zal de podoloog helpen een diagnose te stellen. Terwijl u met de podoloog praat, kan hij röntgenfoto’s maken van uw voeten, enkels, knieën en heupen. Daarnaast kan hij ook controleren of u uwisters draagt.

Waar let de dokter op? De arts maakt röntgenfoto’s van de gewrichten, de rotator manchetten en de buik, test het bewegingsbereik van de gewrichten en palpeert (drukt) op uw benen om mogelijke oorzaken van de pijn in de voet vast te stellen. Het kan nodig zijn een Doppler-apparaat op uw voet te laten aanbrengen. De orthopedisch specialist zal een reeks tests uitvoeren, waaronder röntgenfoto’s van de voet, enkel, knie, heupen en wervelkolom. De arts kan een magneet gebruiken om de juiste uitlijning van de voet te meten, het gewicht van de patiënt te controleren, nauwkeurige metingen te verrichten en de polsslag te onderzoeken omdat dit een mogelijk probleem kan zijn.

Soms kan de podoloog uw voet niet goed beoordelen vanwege verschillende factoren, waaronder: De ernst van uw ziekte of verwonding- Eventuele problemen die u ondervindt- Aantal zwangerschappen die u heeft- Lange periode van immobiliteit- Chirurgische activiteit Vaak is het nodig dat de arts laboratoriumonderzoek, beeldvorming of andere tests gebruikt om de diagnose te bevestigen. Het lichamelijk onderzoek De arts zal ook uw voet, enkel, knie, heupen en wervelkolom willen onderzoeken. Dit wordt meestal gedaan in een functioneel orthopedisch onderzoek. De arts zal elk been en voet testen en controleren op symmetrie en bewegingsbereik van de gewrichten. Uw wervelkolom wordt gecontroleerd op zeil en wervelkolom aandrijving.

Hij zal het bewegingsbereik van uw schouders en armen controleren, het gewrichtsbereik van uw heupen controleren, en nagaan of uw enkels goed in evenwicht zijn. Hij kan u vragen om naar voren te stappen, en als u één been benadrukt, de beweging controleren, of het ene been korter is dan het andere, of als het ene been langer is dan het andere.

Ook uw prestaties worden gecontroleerd, waarbij wordt nagegaan hoe snel u uw enkels beweegt, hoe sterk uw kuiten zijn en wordt nagegaan of er problemen zijn met platvoeten of hoge bogen. Behandeling Uiteindelijk zal een podotherapeut in samenwerking met een chiropractor bepalen wat de beste behandeling is voor uw specifieke aandoening. Voor de meeste lage rugpijn wordt vaak Myofascial Release gebruikt als aanvulling op enkele andere therapieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *