Wat is een podoloog?

Podoloog Haarlem

Wat doet een podoloog? Een podoloog is gespecialiseerd in het helpen genezen en behandelen van verschillende aandoeningen van de voet en de onderste extremiteit, problemen die kunnen ontstaan door abnormale aandoeningen, ziekten en andere redenen die schoengerelateerd zijn. Over het algemeen helpt hij de voet en de omringende structuren weer optimaal te functioneren, en biedt hij de voet de nodige ondersteuning en een minimalistische omgeving.

Bedenk dat podologie veel meer is dan een voetendokter zijn. Als voetarts richt de podotherapeut zich op de functie, biomechanica en specifieke problemen van de voet. Als podoloog heeft de arts echter een expertise en focus die buiten de typische expertise van een voetarts ligt. Hoewel de arts goed thuis is in voetverzorgingsprocedures zoals podotherapie, is hij of zij niet veel meer dan een voetspecialist. De arts zal niet proberen elk type voetblessure of -probleem te behandelen, maar zal zich concentreren op die specifieke problemen.

Een podoloog behandelt bij voorkeur kinderen vanaf 6 maanden oud, maar zal ook volwassenen behandelen als dat nodig is. Als specialist zijn zij goed thuis in het behandelen van de chirurgische en niet-chirurgische delen van de voet en enkel. Podologen zijn ook opgeleid om met patiënten van over de hele wereld te werken, inclusief patiënten met alle soorten voetkwetsuren.

Hoewel u misschien denkt dat een podoloog geen opleiding nodig heeft die verder gaat dan het middelbareschooldiploma, zult u misschien verbaasd zijn te horen dat velen van hen in feite door de raad van bestuur gecertificeerde medische artsen zijn. Dat betekent dat zij een opleiding van minimaal 5 jaar hebben gevolgd die zich concentreert op de grondbeginselen van anatomie, toxicologie, pathofysiologie, en medische ethiek. Daarnaast zijn er ook heel wat subspecialisaties in het vakgebied. Terwijl sommige van deze subspecialisaties zich bezighouden met bepaalde delen van de podologie, zoals podotherapeutische handen of podotherapeutische hersenen, zijn er andere die zich bezighouden met meer algemene aspecten, zoals veiligheid en preventie van letsel, of het omgaan met veranderingen in de voeten als we ouder worden.

Een podotherapeut kan u voorzien van een soort wikkel, pamflet soort dienst. Deze service is geweldig voor mensen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van meer informatie over hun diagnose of behandelplan. Naast de informatie over uzelf, zal de podotherapeut u en uw familie helpen om eventuele gerelateerde vragen te beantwoorden. De arts kan specifieke informatie verstrekken over betaling en verzekering, en u toegang geven tot de ziektekostenverzekering via welke de provider zijn of haar diensten inkoopt. Sommige podotherapeuten kunnen ook een out-of-pocket maximum limiet op de totale kosten van de procedure.

Wat is het slagingspercentage? Hoewel het slagingspercentage iets persoonlijks is, is het belangrijk om deze informatie te weten om er zeker van te zijn dat de podotherapeut die de juiste keuze is, u het resultaat kan bieden dat u nodig hebt om u te helpen. Het succespercentage van patiënten die een podotherapeut hebben gekozen om voor hun voeten te zorgen is ongeveer blues 50% intervallen. Dit betekent dat er iets meer slaagkans is voor volwassenen die voor hun voeten naar een podotherapeut gaan, en door hen worden geholpen, dan voor kinderen.

Podologen zijn net als alle andere artsen, en het is belangrijk te weten dat ook zij dezelfde achtergrondcontroles ondergaan als alle andere artsen. U kunt een podoloog alles vragen over zijn ervaring, maar u moet ook nagaan in hoeverre u zich bij hem op uw gemak voelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *