Oorzaken van spierkrampen

Kramp in kaak

landen in een sportevenement of een andere belangrijke activiteit na een nacht slapen kan spierkrampen veroorzaken. Dit gebeurt omdat de spieren die betrokken zijn bij het kauwen van voedsel gedurende de nacht ontspannen zijn, terwijl de spieren die betrokken zijn bij het optillen van het lichaam dat niet zijn. Dit veroorzaakt een verschil in de kracht die bij elke samentrekking wordt geproduceerd. De maag ontspant zich ook tijdens de slaap, maar de bovenbuik- en rugspieren zijn eerder gespannen. Het hoesten na de nachtrust veroorzaakt steevast kramp in de buikspieren.

Krampen kunnen chronisch zijn. Dat betekent dat het terugkerend is en dat de oorzaak onbekend is. Spierkrampen die meerdere keren per nacht optreden, kunnen het gevolg zijn van een ander probleem, zoals zure reflux, maagontsteking of IBS. Spierkrampen kunnen verrassend symptomen zijn van brandend maagzuur, angina pectoris, en andere problemen vanwege de manier waarop ze veroorzaakt worden.

Symptomen van brandend maagzuur Sommige spierkrampen doen zich voor in de bovenbuik of de bovenborst. Ze zijn van korte duur en duren soms maar een paar minuten. Brandend maagzuur symptomen zijn onder andere een brandend gevoel in de buurt van het borstbeen, dat kan uitstralen naar de kramp in kaak of de nek. Dit symptoom van brandend maagzuur komt vrij vaak voor. Andere plaatsen waar pijn in de borstkas kan optreden zijn het borstbeen, de ribbenkast, de maag, de bovenrug, de zijkant van de nek en de schouderbladen.

Angina Symptomen Het is vergelijkbaar met angina nefritis, omdat de symptomen veel op elkaar lijken. Vaak kan pijn op de borst gepaard gaan met kortademigheid, vermoeidheid en de behoefte om te plassen. Angina nefritis kan langer duren dan brandend maagzuur en kan ook gepaard gaan met andere symptomen.

Risicofactoren Spierkrampen kunnen, zoals hierboven vermeld, door een aantal problemen worden veroorzaakt. Deze problemen verhogen het risico op spierkrampen. Enkele ziekten en andere factoren die het risico op spierkrampen kunnen verhogen, zijn de volgende:

Kanker/letsel/ziekte Depressie Concentratiestoornissen Verkoudheid, griep of andere infecties Astma Bronchitis Ontsteking van de borstholte Obesitas Ziekte Steroïde Gebruik Te veel lopen Stress Cafeïne Gebrek aan vochtinname Spiervermoeidheid Chronische ziekteArtroseo Schouderproblemen Lang zitten of staano Oefenen of werken op plaatsen die koud, grieperig of smoggy zijno Klimatologische noordenwind Overmatig roken Gevechtsactiviteiten Golfer’s elleboogn Golfer’s ziekten Oververmoeidheid en hyperventilatieo Chirurgische ingreepo Kanker of andere ziektenTrauma of operatieo Ongezond dieeto Vuist van de hand, hand-oog coördinatie vetzucht, gebrek aan beweging Stress, angst Gebrek aan slaap depressie

Lees emer

Endometriose
Last van stuitje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *